Kon Willem-Alexanderlaan 5
1815LV
ALKMAAR
tel. 072-5111449

Jort Feijen had in de Alkmaarsche Courant een kleine overwinning voorspeld van zijn team tegen het op de derde plaatst staande ECV (2-1). Het werd inderdaad een driepunter voor Jong Holland maar met een aanzienlijke ruimere score (5-0) en daar had Feijen zelf met een hattrick voor een groot deel aan bijgedragen. Dat alles na een wedstrijd waarin Jong Holland het beste van zichzelf naar boven had gehaald en de bezoekers -behoudens de eerste tien minuten na de rust- niets in de melk te brokkelen hadden. En dus pakte de keuze van Carl Ern van een week eerder goed uit toen hij in de uitwedstrijd tegen koploper AFC (za) de niet geheel fitte Boekel, Boonstra en Oerip rust had gegund om met hen een week later tegen EVC te kunnen starten.

Jong Holland schoot als een raket uit de startblokken en zette de bezoekers vanaf het eerste fluitsignaal van de prima leidende Christiaan Peetoom vast. Dat leverde ook kansen op en nadat Sam van de Kamer in de 7e minuut de paal had geraakt was het na iets meer dan twintig minuten wel raak. De meegekomen Lars Boekel zag heel veel oranje shirts in de zestien toen hij vanaf de achterlijn terug kon leggen. Het was Jort Feijen die intikte (1-0). En nog voor de rust wist een voortdurend fel jagende thuisploeg uit een handjevol mogelijkheden er uiteindelijk toch een te benutten. De sterk spelende Daniel Oerip behield na zijn actie het overwicht en zag Eelke de Graaf inkomen (2-0).

Met de van een blessure teruggekomen Eric Tol -goed voor maximaal vijfenveertig minuten- ging EVC na de rust op jacht naar de aansluitingstreffer. Ronald Schut zocht vanaf afstand het doel te hoog en Nick Blaauw moest zowaar in actie komen toen Daniël Kemper het eveneens van afstand probeerde. Maar na een kwartier was het echt over en uit voor de bezoekers. Vince Mens kopte de uittrap van Blaauw  tekort terug op zijn doelman en de attente Feijen zat daar tussen en klopte de uitgekomen Out met een fraai lobje (3-0). Dat Jong Holland ook in de breedte over een ijzersterke selectie beschikt bleek uit de kort daarop volgende wissels toen Ern  Jesper Mannes en even later Bas Blankendaal en Kane van Raalte in bracht. Blankendaal zorgde op aangeven van Boekel met een poeier voor de 4-0 waarna Ern ook Sietse Bol en Lars Boekel naar de kant haalde. Met Siem van der Sluijs en Yaluca Arntz erin was de koek voor de thuisclub nog niet op en de 5-0 was om door een ringetje te halen. Jesper Mannes speelde eerst drie tegenstanders uit maar ook het vervolgens afleggen op Feijen verraadde veel klasse. Feijen gaf met zijn derde treffer van de middag dat moois een passend vervolg.

Tevreden gezichten dus na afloop bij trainer coach Carl Ern en Jong Holland aanvoerder Jay Haanraads. Laatstgenoemde werd voor aanvang van de wedstrijd door voorzitter Henk Hoijtink gehuldigd voor 200 gespeelde wedstrijden in Jong Holland 1. Haanraads: “dit is geen uitschieter maar dit is wat wij kunnen. Er zit zo ontzettend veel kwaliteit in deze groep die ook alles voor elkaar over heeft. Kijk naar Jort (Feijen, red.). Die loopt zich negentig minuten lang het vuur uit zijn sloffen, ook zonder bal. En maakt er dan ook nog gewoon drie. Hij is illustratief voor onze groep: zo jong nog en nu al zo goed. Mooi om daar deel van te mogen uitmaken. Ik hoop nog heel lang.”