Kolping Boys MO13/2 – Jong Holland MO13/1

Rust- en eindstand 0-0

Geen doelpunten en toch een leuke, spannende en goede wedstrijd!

Hadassah is al langere tijd geblesseerd en daar is afgelopen woensdag Lisa bijgekomen. Tijdens de training verstapte zij zich en het resultaat daarvan is een dikke knie en veel pijn. Hopelijk wordt komende week duidelijk hoe erg dit is!

En omdat wij altijd met minimaal één wissel willen spelen, was vandaag Fleur Kraan van MO11-3 de gastspeelster.

We begonnen behoorlijk chaotisch aan de wedstrijd. Bij balbezit van Kolping Boys, liepen we meer de ruimte te verdedigen, dan een tegenstander. En dat terwijl ze toch alweer een maand of zeven op een groot veld spelen. Dus zij zouden beter moet weten. Kwam dat door de voorbereiding? Eén van de speelsters was de wastas met de tenues vergeten. Of een geval van onderschatting? Wat KB stond 11e en JH is terug te vinden op de 4e plaats. Een goede les voor iedereen, de speelsters scherp en attent aan de wedstrijd laten beginnen, scheelt een hele hoop onrust.

Met een hoop kunst en vliegwerk en strijd, werd voorkomen dat KB de score zou openen.

Na een minuut of tien spelen, kwamen wij toch beter in het spel. We kwamen meer aan aanvallen toe, wat leidde tot een paar kansen. Sterker: een hele grote kans: Aimee wist zich vrij te spelen in het strafschop gebied, daarbij werd zij zwaar gehinderd door een verdedigster en keepster van KB. Zij wist nog met het puntje van haar teen de bal richting het doel te schieten! De bal hobbelde en hobbelde en hobbelde… En was het nu wel of niet een doelpunt? Had één van de verdedigsters van KB de bal nu voor de lijn weggehaald of was de bal de lijn al gepasseerd? Wij zullen het nooit weten, want zowel de scheidsrechter als de grensrechter stonden niet op één lijn en konden het dus niet zien…

De rest van de eerste helft bleef het spel op en neer gaan. Er waren geen echte kansen, daarvoor waren we te gelijkwaardig.

De tweede helft gingen we verder met waar we in de eerste helft mee waren geëindigd: een wedstrijd die op en neer golfde: dan was JH in de aanval en dan was KB in de aanval. Met mooie aanvallen over vooral rechts (helaas veel te weinig over links!): steekpasjes (de ene werd beter begrepen dan de andere), goede voorzetten (helaas werd er net niet tegen aan gelopen), gewoon leuk en goed voetbal.

Echter gedurende de laatste tien minuten van de tweede helft, werd KB iets sterker. JH werd vaker gedwongen om te verdedigen, dan dat zij konden aanvallen. Het werd zelfs billenknijpen, voor alle supporters! De dames van JH bleven met hangen en wurgen, met heel hard werken en een beetje geluk toch overeind! Dat geluk was dat één speelster van KB alleen richting ons doel ging, met onze verdedigsters op afstand en zij besloot om in te houden, in plaats van op doel te schieten. Want ondanks dat wij een goede keepsters hebben, zij zijn nog niet zo heel groot en het doel wel!

Dus toen de scheidsrechter affloot, waren we toch wel blij met die ene punt. En ik denk dat dit ook de beste weerspiegeling was van deze wedstrijd. Wat wel bij blijft: was het nu wel of niet een doelpunt…?

Dit was de tweede keer dit seizoen dat wij niet scoorden en de tegenstander ook niet!