3621LN
BREUKELEN UT
tel. 0346-262856

Weer een stapje dichterbij de 1e klasse

De nacompetitie krijgt voor Jong Holland opnieuw een vervolg. Nadat het zich afgelopen dinsdag de sterkste toonde tegen ASV Arsenal -in Amsterdam werd het 1-2- moest zaterdag ook FC Breukelen haar meerdere erkennen in de Alkmaarders. Na een 0-1 ruststand stapte de ploeg van Carl Ern met een 1-3 overwinning van het veld in Breukelen er daar viel niks op af te dingen. Aan balvaardigheid ontbrak het de thuisploeg niet maar het was toch vooral veel gebrei en weinig wol. En omdat dat niets opleverde koos trainer/coach Michael van de Berg veelvuldig voor de lange bal maar daarmee bracht het de bezoekers ook niet in de problemen. Cruciaal moment in de wedstrijd was dat bij een 1-1 stand Nick Blaauw in de 55e minuut op fenomenale wijze de strafschop van Jesse Oliekan wist te keren.

Jong Holland schoot na het eerste fluitsignaal van Badr Benlamkaddem uit de startblokken en Sam van de Kamer leek voorbereidend werk van Jesper Mannes -een van de uitblinkers bij Jong Holland- simpel in te tikken maar mikte naast. Het was daarna de thuisploeg die door Jong Holland het meeste balbezit gegund werd maar de bezoekers waren in de omschakeling veel gevaarlijker. Nick Blaauw kon voornamelijk de spieren soepel houden door hoge ballen te onderscheppen, één keer moest hij serieus aan de bak op de inzet van Jordi Grilk. En omdat aan de andere kant Jong Holland ondanks er veelvuldig dreigend uit te komen in de eindfase niet nauwkeurig was leken beide ploegen met een gelijke stand de rust in te gaan. Maar toen Lars Boekel in de 43e minuut Rachid Maamri poortte die hem vervolgens beentje lichtte ging de bal op de stip. Bas Blankendaal -een andere man in vorm- kende geen enkele twijfel (0-1).

Nas de thee kwamen de Breukelaren toch al snel langszij. Het voorbereidend werk was van de beste man bij de thuisploeg Jesse Oliekan waarna Jordi Grilk de bal voor het intikken had. En amper vijf minuten later leek voor Jong Holland het getij nog meer te keren toen ook Breukelen een strafschop kreeg. Hoewel Bram Dekker de bal op zijn borst kreeg wees Banlamkaddem naar de stip. Met een geweldige redding voorkwam Blaauw dat Oliekan zijn ploeg op voorsprong schoot. Met Lex Rooker voor de moegestreden Jort Feijen bleef Jong Holland controle over de wedstrijd houden en meer dan dat. In de 67e minuut kreeg de opgekomen Lars Boekel de bal op maat aangespeeld door Eelke de Graaf en Boekel pegelde de bal onhoudbaar langs Sem van Steenis. En de wedstrijd leek gespeeld toen de maestro zelf de 1-3 liet aantekenen. Alles wat Eelke de Graaf deed was om te smullen: de aanname, het wegdraaien en het loepzuivere uithalen. Nadat Lex Rooker oog-in-oog met van Steenis er niet in slaagde om de doelman te passeren was ook de eveneens ingevallen Kane van Raalte even later dicht bij een treffer.

Smetje in de slotfase was de grove overtreding van Luke Molkenboer op Jesper Mannes die geblesseerd naar de kant moest. De dader kreeg slechts het geel voorgeschoteld en daarmee mocht hij zeker niet mopperen.

Jong Holland dus weer een stap dichter bij promotie naar de 1e klasse. Zaterdag wacht FC de Bilt en in tegenstelling tot eerdere berichten zal dat voor de Alkmaarders opnieuw een uitwedstrijd zijn.