1815LV
ALKMAAR
tel. 072-5111449

Niet te bescheiden

Er stonden voor zaterdag twee inhaalwedstrijden op het programma die normaliter niet voor verrassingen zouden zorgen. DVVA, 2e op de ranglijst, zou aan FC Weesp geen kind hebben en Jong Holland aan staartploeg Marken ook niet. Toch ontsnapten de Amsterdammers aan duur puntverlies door de winnende treffer in de 89e minuut van voormalig Jong Holland speler Jari van der Meer waardoor het daar 2-1 werd. De ploeg van Carl Ern had aanzienlijk minder moeite met de Markenaren. Na een 2-0 ruststand werd het uiteindelijk 3-0, een flauwe afspiegeling van het enorme krachtverschil tussen beide ploegen. Dat het bij 3-0 bleef was deels te danken aan Marken doelman Lloyd Dielingen die met vaak niet-alledaagse reddingen zijn ploeg voor een grotere nederlaag behoedde. En deels aan wat nonchalance van de Jong Holland spitsen. Vond ook Jort Feijen, ondanks dat hij op fraaie wijze voor de 3-0 had gezorgd, alweer zijn tiende treffer in dit seizoen. De altijd critische Feijen: “dit was een wedstrijd waarin we ons doelsaldo nog wat extra hadden kunnen en moeten oppoetsen. Dat we dat niet gedaan hebben reken ik mezelf ook aan. Dit was echt mijn slechtste wedstrijd in Jong Holland 1.”

Aan inzet ontbrak het Feijen overigens niet en dat gold ook voor zijn ploeggenoten. Vanaf het eerste fluitsignaal van Bram van den Boogaard leek de thuisploeg doordrongen van het belang van de wedstrijd en was het bij de les. Maar waar het een week eerder tegen OSV uiterst effectief met de kansen was omgesprongen oogde het nu net iets minder scherp. En het was zelfs even schrikken toen aan de andere kant de boomlange Ricardo Zeeman uit een hoekschop rakelings naast kopte en daarna, opnieuw uit een hoekschop, de lat schampte. Na iets minder dan een half uur was het de opgekomen Sietse Bol die wel het net vond (1-0) en twee minuten later was het Eelke de Graaf die de voorsprong verdubbelde. Na een fraai opgezette aanval was het Sam van de Kamer die de Graaf op maat bediende (2-0).

De tweede helft gaf een ongewijzigd spelbeeld te zien met een Jong Holland dat het enorme overwicht ook op het scorebord wilde terugzien. Dat lukte maar één keer. De sterk spelende Bas Blankendaal stuurde Feijen op maat de diepte in en die schoof de bal beheerst langs de uitgekomen Dielingen (3-0).

Een wat mager uitgevallen overwinning maar wel een heel belangrijke waarmee Jong Holland zich op de 3e plaats heeft genesteld.