Kon Willem-Alexanderlaan 5
1815LV
ALKMAAR
tel. 072-5111449

Het was vooraf een interessante affiche: De eerste ontmoeting ooit tussen Jong Holland 1 en de Koninklijke HFC 1, waarbij aangetekend dat het bij de Haarlemmers een opleidingsteam onder-21 betreft en dus niet het vlaggenschip van de vereniging dat in de landelijke tweede divisie speelt. Daarnaast kent de club ook nog een onder-23 team dat landelijk op het vierde niveau speelt. In totaal vullen zo’n 35 spelers de twee laatstgenoemde elftallen waartussen regelmatig wordt geswitcht. En omdat het onder-21 team vorig seizoen als algemeen kampioen promoveerde van de 3e naar de 2e klasse komen beide ploegen elkaar dit seizoen tegen. De eerste ontmoeting vond plaats in Alkmaar en die leverde een boeiend kijkspel op.

In de eerste helft was het vooral boeiend om te zien hoe beide trainers zich hadden voorbereid op het duel en hun ploegen daar uitvoering aan gaven. Het meeste balbezit was voor de bezoekers maar dat gespin leverde weinig wol op. De eerste kans deed zich voor na ruim twintig minuten toen Giel Braakhuis in stelling werd gebracht maar diens inzet was te zacht om Nick Blaauw te verrassen. Pas na een half uur kon Jong Holland aanvallend iets uitrichten toen Daniel Oerip van afstand de Haarlemse doelman testte. En even later behoedde de lat de Koninklijke voor een achterstand toen Joël Boonstra eveneens van afstand snoeihard uithaalde.

De tweede helft was nog geen vijf minuten oud toen Jong Holland op voorsprong kwam. Jort Feijen ging binnen de lijnen over de knie bij Oscar Abouseada waarna de bal op de stip ging. Lars Boekel joeg de bal vanaf elf meter in het dak van het doel (1-0). Het spelbeeld veranderde nauwelijks al hadden de bezoekers nog meer balbezit dan voor de thee. Maar ook nu ontbrak het de Haarlemmers aan raffinement of foute keuzes in de eindfase om de ijzersterk spelende Jong Holland defensie echt in de problemen te brengen. Voor de gelijkmaker had het dan ook de hulp van de thuisploeg nodig. Door balverlies kon de na de rust ingevallen Jemero Klosteren worden aangespeeld die Nick Blaauw omspeelde en afrondde (1-1).

Hoewel het daarna voor het doel van Blaauw drukker was dan bij zijn collega aan de overkant gaf de thuisploeg niets weg en het had in de omschakeling meer met de ruimtes moeten doen. In de extra tijd had de in de rust voor de geblesseerde Bas Blankendaal ingevallen Sam van de Kamer zelfs nog de winnende op zijn slof. Vrij voor de HFC doelman mikte hij naast.

Waarmee een heerlijke pot voetbal een terechte puntendeling kreeg.