2012PH
HAARLEM
tel. 023-5287085

Lege dop

Niet voor het eerst dit seizoen waren de slotminuten Jong Holland niet gunstig gezind. Terwijl Koninklijke  HFC-coach Kelly Giessen met een puntendeling dik tevreden was geweest was daar in de 90e minuut ineens een ongelukkig moment in de Jong Holland defensie waardoor Lennard Eijsvogels tot zijn eigen verbazing in balbezit kwam en dat buitenkansje in dankbaarheid aanvaarde (3-2). Opnieuw lege handen dus voor Jong Holland en dat had de ploeg niet verdiend.

Het begon in Haarlem stukken beter dan een week eerder tegen AMVJ en al na amper vijf minuten had Sam van de Kamer op aangeven van Jort Feijen de openingstreffer op zijn slof maar stuitte op HFC-doelman Sydney van den Broek. Dat was de opmaat voor een sterke fase van de bezoekers en nadat Feijen buiten bereik van Mensink de paal had getroffen werd hij even later beloond voor zijn storend werk. Van den Broek schoot bij het uitschieten tegen Feijen aan waarna de bal in zijn doel stuiterde (0-1). Ook na die treffer domineerde Jong Holland maar verzuimde het de voorsprong uit te bouwen. Sterker nog: vanuit het niets bracht Mitchel Honcoop -de beste man bij De Koninklijke-  de stand vlak voor de rust weer in evenwicht (1-1).

Ook na de thee was het meeste balbezit voor de bezoekers maar in het eerste kwartier kreeg Nick Blaauw meer te doen dan in de hele eerste helft. Eerst zat hij er uitstekend tussen bij een indraaiende vrije trap van Jesper van Altena en even later redde hij fraai op een pegel van afstand van Rory Roode. Met een aanvallende wissel (Eelke de Graaf voor Joël Boonstra) ging Jong Holland op jacht naar meer en dat werd beloond. Uit de hoekschop van Lars Boekel viel de bal tenslotte voor de voeten van de Graaf (1-2). Maar vanaf de aftrap wist HFC dat alweer ongedaan te maken toen een minuut later Rory Roode teveel ruimte werd gegund. Niet slim want dat hij een loepzuivere pegel in zijn voeten heeft had hij kort daarvoor al laten zien. Nu was Blaauw kansloos (2-2). Het pleit voor de mentale weerbaarheid van de ploeg van Carl Ern dat het ook die tegenvaller snel verwerkte en de thuisploeg veelvuldig in de problemen bracht. Nadat Jong Holland zich evenals in de eerste helft een strafschop wegens hands zag ontnomen was het van den Broek die twee keer kort achter elkaar redde op inzetten van Boekel. Terwijl HFC-coach Kelly Giessen hoopte op niet al te veel extra tijd kwam zijn ploeg in de 90e minuut uit het niets op voorsprong. Sietse Bol wilde opruimen maar raakte de bal verkeerd waarna Lennaard Eijsvogels middelpunt werd van feestvreugde bij zijn ploeggenoten. In de extra tijd wist de ongelukkige Bol dat zelf bijna ongedaan te maken maar zijn kopbal op de vrije trap van Boekel ging rakelings langs de verkeerde kant van de paal.

Opnieuw pech dus voor Jong Holland in de slotminuten dat in Haarlem meer had verdiend. Eigenlijk wel een heel ei. Maar het werd een lege dop.