1183SZ
AMSTELVEEN
tel. 020-3455105

Een goed begin is het halve werk

Jong Holland liet zich een helft lang het kaas van het brood eten door AMVJ. Na de rust zag er weliswaar iets beter uit maar dat kon gauw. Alles bij elkaar scoorde de ploeg van Carl Ern een dikke onvoldoende in Amstelveen en liep het tegen een dure en ook volkomen onnodige nederlaag op (2-0).

Het zag er in de aanloop nog wel zo gunstig uit voor Ern die weer over alle terugkeerde wintersporters kon beschikken en alleen voor de vorige week geblesseerd uitgevallen Bram Dekker iets moest verzinnen. Maar het pakte heel anders uit en dat had het aan zichzelf te wijten. AMVJ-coach Ricky Kumar schatte zijn kansen weliswaar hoger in omdat de wedstrijd naar het kunstgras B-veld was verplaatst -wat ook hun trainingsveld is- maar was ook verbaasd dat het zijn ploeg in de eerste helft zo makkelijk werd gemaakt. En het doelpunt waarmee de thuisploeg in de 17e minuut op voorsprong kwam was daar illustratief voor. Seranio Austin kon ongehinderd voorzetten en ook Max Krake werd weinig in de weg gelegd en kon simpel inkoppen (1-0).  De aangever was na een half uur zelf dicht bij een treffer maar Blauw en Bol wisten dat samen te voorkomen. Pas daarna kon Jong Holland daar aanvallend iets tegenover stellen. De voorzet van Sam van de Kamer was net iets te hoog voor de inkomende Jesper Mannes en Jort Feijen trof na een slim genomen hoekschop de paal.

Na de rust zag het er wel beter uit bij de bezoekers maar veel fantasie zat er niet in de opbouw. Er werd vooral gekozen voor de lange bal met Eelke de Graaf als aanspeelpunt en dat leverde wel mogelijkheden op. De grootste werd op een wel heel merkwaardige manier Jong Holland ontnomen door Cynthia van Kruiselbergen. Op het moment dat Sam van de Kamer de diepgaande Jesper Mannes vrij voor doelman Maksim van Ingen zou zetten floot de arbiter af om AMVJ-speler Thijs de Groot het geel te kunnen voorhouden voor commentaar op de leiding. Lars Boekel liet vervolgens een enorme kans onbenut en even later poeierde hij met zijn vrije trap op de vuisten van van Ingen die ook de rebound van Feijen uit zijn doel wist te houden. De AMVJ-doelman zou uitgroeien tot man van de wedstrijd. Eerst redde hij geweldig op de kopbal van de Graaf maar zijn reactie op de kopbal van Sietse Bol was helemaal om in te lijsten. De bal leek de kruising in te vliegen maar ook daar wist van Ingen met een onwaarschijnlijke reflex de gelijkmaker te voorkomen. Het werd gaandeweg wat onvriendelijker van Amstelveense zijde wat het er voor van Kruiselbergen niet makkelijker op maakte. En er kwam zelfs rood aan te pas toen Melvin Grootfaam in de 80e minuut na een slaande beweging mocht gaan douchen. Maar ook tegen tien man lukte het de op één na productiefste ploeg van de 2e klasse A niet om in elk geval nog een puntje aan het duel over te houden. Sterker nog: in de extra tijd maakte de pas ingevallen Dion Reuvekamp er nog 2-0 van.

Volgende week beter beginnen als het even kan.