1382RL
WEESP
tel. 0294-413791

Makkelijke overwinning

Jong Holland ging zaterdag moeiteloos voorbij FC Weesp. De 1-4 overwinning was een flauwe afspiegeling van het enorme krachtverschil tussen de ploeg van Carl Ern en zijn Weesper collega Petar Djenic ondanks dat bij de bezoekers nogal wat spelers ontbraken. Lex Rooker en Yaluca Arntz ,beiden geblesseerd, keken vanaf de tribune toe. Jay Haanraads, Eelke de Graaf en Daniel Oerip hadden om uiteenlopende redenen de trainingen moeten overslaan en begonnen op de bank. Maar ook met hun vervangers hoefde Jong Holland op de moeilijk te bespelen grasmat niet eens het beste uit zichzelf te halen om het volle pond binnen te halen en de thuisploeg mocht met de einduitslag niet mopperen.

De eerste helft ging het nog niet echt van een leien dakje met Jong Holland. Het stapelde kans op kans maar slaagde niet in om er daar ook maar één van te verzilveren. En het keek zelfs na vijfenveertig minuten tegen een achterstand aan toen een ongevaarlijk schot van Redouan Khanfour van richting werd veranderd en Nick Blaauw kansloos was (1-0).

Na de thee trokken de bezoekers de zaken snel recht. Bas Blankendaal- zaterdag de beste man bij Jong Holland- mocht in de 47e minuut vanaf de stip aanleggen en deed dat overtuigend (1-1). Bovendien moest Weesp met tien man verder omdat de veroorzaker van de strafschop, Oleksandr Keresuyk, het rood kreeg voorgeschoteld door Peter Beudeker en daar was weinig tegen in te brengen. Hij had met de hand voorkomen dat de inzet van de na de rust ingebrachte Eelke de Graaf doel trof. Vanaf dat moment was de volgende Jong Holland treffer een kwestie van tijd en dat liet niet lang op zich wachten. Amper tien minuten later poeierde Lars Boekel, op maat weggestuurd door Sam van de Kamer, de bal feilloos langs Roy Pontman (1-2). Sietse Bol vergrootte uit de corner van Boekel de voorsprong (1-3) en de amper ingevallen Daniel Oerip maakte er heel fraai 1-4 van. Carl Ern liet Chip Ramadhin en Siem van der Sluijs de resterende tien minuten volmaken en haalde Jort  Feijen en Sam van de Kamer naar de kant.

Een probleemloze zege van Jong Holland dat daardoor nu de derde plaats deelt met DVVA, niet alleen in punten maar ook met exact hetzelfde doelsaldo (+5).