1097HK
AMSTERDAM
tel. 020-6949626

Meer verdiend

Het was veelzeggend dat alles wat een DVVA-hart had afgelopen zaterdag opgelucht ademhaalde toen Leo van Dokkum na negentig minuten en een beetje af floot. Waarna zowel Jelle Spanninga -goed voor beide doelpunten- als doelman Lode van Hattum bijna werden doodgeknuffeld door hun ploeggenoten. Want tot de allerlaatste seconde had de dikverdiende gelijkmaker van Jong Holland in de lucht gehangen maar bleef DVVA met kunst en vliegwerk overeind.

Het was lastig spelen op de zompige en hobbelige grasmat in de Watergraafsmeer. Maar de ploeg van Carl Ern, toch gewend aan kunstgras, toonde zich vanaf het begin de evenknie van de mede-koploper die achterin regelmatig in de problemen werd gebracht. Maar Lode van Hattum, de doelman van de thuisploeg, was zaterdag niet te passeren. Zoals bij de pegel van Lars Boekel die hij op miraculeuze wijze uit zijn doel hield. Dat het de thuisploeg was die op voorsprong kwam had te maken met de vette grasmat. Niet slim uitverdedigen leek te kunnen worden gecorrigeerd door Jay Haanraads maar die gleed onderuit en datzelfde overkwam Sietse Bol. Het was vervolgens een koud kunstje voor Jelle Spanninga om daar gebruik van te maken (1-0).

Na de rust zette Jong Holland de thuisploeg nog meer onder druk en dat zou de hele tweede helft zo blijven, ook nadat DVVA op 2-0 was gekomen door opnieuw Spanninga. Een balletje breed bij het uitverdedigen is meestal niet slim maar op de stroperige grasmat van afgelopen zaterdag al helemaal niet. De rook moet bij Ern uit zijn oren zijn gekomen toen hij dat zag gebeuren en Spanninga dat kadootje dankbaar in ontvangst zag nemen (2-0). Het antwoord van Jong Holland liet niet lang op zich wachten toen een fraaie aanval werd afgerond door Jort Feijen (2-1). Met Eelke de Graaf voor Daniel Oerip en Jesper Mannes voor Bas Blankendaal ging het met opportunistisch voetbal op jacht naar de gelijkmaker en misschien nog wel meer. Maar van Dokkum toonde zich onpasseerbaar of had het geluk dat iemand in een oranje shirt de bal net niet het laatste tikje kon geven.

Waardoor DVVA mede-koploper bleef en Jong Holland een paar plaatsjes zakte. Na een wedstrijd die maar weer aantoonde hoe klein de verschillen zijn in deze klasse.