Mannen KNVB beker Amateurs poulefase Groep 1 03

1815LV
ALKMAAR
tel. 072-5111449

Eerlijk gedeeld

Het was op voorhand een mooie affiche: het bekerduel tussen 2e-klasser Jong Holland en het één treetje hoger spelende Kolping Boys. Welnu, diegenen die de moeite hadden genomen om daar in de Alkmaarder Hout naar te komen kijken werden op hun wenken bediend. Beide teams zorgden voor een heerlijke pot voetbal die boeide van de eerste tot de allerlaatste seconde. En die een eindstand kende (2-2) die over de volle negentig minuten gerekend recht deed aan de verhoudingen in het veld.

Het was de thuisploeg die als een raket uit de startblokken schoot en de bezoekers hadden of niet zoveel weerstand verwacht of waren nog niet helemaal bij de les. Feit was dat het meeste balbezit voor Jong Holland was en het zocht met fraaie aanvallen het doel van Mike de Vries op. De openingstreffer van Sam van de Kamer ging nog niet door wegens vermeend buitenspel maar amper vijf minuten later was het wel raak. De uitstekend spelende Joël Boonstra stuurde Jesper Mannes met een juweel van een pass de diepte in en de ingreep van de uitkomende de Vries kon niet door de beugel. Lars Boekel mocht vanaf elf meter aanleggen en dan weet je het wel (1-0).  Van de manier waarop de jonge ploeg ploeg van Carl Ern vervolgens doorpakte spatte het enthousiasme er vanaf en het ging op jacht naar meer. De Vries voorkwam met een geweldige redding dat Boekel van afstand de voorsprong verdubbelde. En even later liet Jong Holland na om slecht uitverdedigen te verzilveren. Pas na een half uur konden de bezoekers daar in aanvallend opzicht iets tegenover stellen maar Nick Blaauw redde fraai op de inzet van Floris Kemps. Met Lex Rooker voor de geblesseerde Yannick Combee veranderde het spelbeeld niet en de beloning voor al dat moois kwam er vlak voor de rust toch nog. Weer was het Lars Boekel die nu na een hoekschop van Jay Haanraads in de rebound van afstand snoeihard de Vries kansloos liet (2-0). Dennis Konijn leek vlak daarna voor de aansluitingstreffer te zorgen maar hij zag zijn inzet van de doellijn gegleden door Boekel.

De tweede helft gaf een ander spelbeeld te zien, beaamde ook Carl Ern: ”over de eerste helft was ik dik tevreden maar dat had wel heel veel energie gekost. Jammer maar wel begrijpelijk dat we daar na de rust de rekening voor gepresenteerd kregen, zeker tegen zo’n goede ploeg als Kolping Boys. Dat verwijt ik mijn jongens dan ook niet. Wel de manier waarop de twee tegendoelpunten tot stand kwamen, daar baal ik wel van.”
En daar had Ern wel een punt. Nadat Konijn van afstand de vuisten van Blaauw had getroffen was het uit de daaruit volgende corner wel raak. Jong Holland slaagde er tot tweemaal toe niet in om de bal weg te werken waarna de bal fortuinlijk voor de voeten van Thomas Menu viel die hem voor het intikken had (2-1).
Met verse krachten probeerde Ern het evenwicht te herstellen maar zijn ploeg ging bij balbezit daar steeds slordiger mee om. Blaauw redde opnieuw fraai op de inzet van de ingevallen Lars Rouppe van der Voort nadat Sietse Bol zijn enige foutje van de wedstrijd had gemaakt maar de verdiende gelijkmaker kwam er een kwartier voor tijd toch. Uit een hoekschop kon de boomlange Joey Gijzen ongehinderd inkoppen. Bijna gingen de bezoekers er nog met de volle winst vandoor maar in de slotseconde slaagde Mohamed Ettouhlali er niet in om van dichtbij Blaauw te passeren.

Het publiek de grote winnaar, op het veld een terechte puntendeling.