2024KE
HAARLEM
tel. 023-5255675

Drie op een rij

Er was in de aanloop naar het uitduel tegen EDO wat twijfel over wat Jong Holland kon verwachten. Weliswaar stonden de Haarlemmers puntloos onderaan maar pas in de extra tijd met 0-1 onderuit gaan tegen koploper OSV is geen schande. En tegen Waterwijk werd bij een 2-1 voorsprong een strafschop gemist en was het daarna van slag. Maar Jong Holland maakte zaterdag van quitte af duidelijk dat het geenszins van plan was om het bij de reeks van twee overwinningen te laten. En hoewel de ploeg het na een 0-2 voorsprong veel te makkelijk opnam en slordiger ging spelen -wat kansen voor de thuisploeg opleverde- waren de bezoekers toch te sterk om dat nog weg te geven. En na de 0-3 van Lars Boekel had het met de zeeën van ruimte meer moeten doen en had het met grotere cijfers moeten winnen.

Toch kon trainer-coach Carl Ern terugzien op een mooie middag temeer omdat door de zege zijn ploeg een plaatsje opschoof en nu op een keurige vierde plaats staat. Tel daarbij op dat de elf die hij de wei in stuurde de hete adem voelen van aanstormend talent uit eigen opleiding. Bij vijf daarvan ging in de tweede helft het trainingspak uit en het moet niet alleen voor Ern maar ook de meegereisde Jong Holland aanhang een rijk gezicht zijn geweest om te zien hoe zij probleemloos meee draaiden.

Ern was tegen EDO met dezelfde elf gestart die afgelopen zaterdag Zandvoort met 4-0 een pak slaag hadden gegeven en in de beginfase zochten zij met overtuiging het doel op van Branco Uitendaal. Veel kansen leverde al dat balbezit vooralsnog niet op. Het duurde tot de 12e minuut toen een voorzet van Lars Boekel niet goed werd verwacht en Sam van de Kamer van dichtbij kon uithalen (0-1).  Diezelfde van de Kamer stuitte even later op Uitendaal op aangeven van opnieuw Boekel. Jong Holland werd daarna zoals gezegd slordiger en minder scherp en dat leverde kansen op voor de thuisploeg. De grootste voor Quenten Rosalina  die een teentje tekort kwam.  Niet zonder fortuin kon Jong Holland voor de thee toch de voorsprong verdubbelen toen scheidsrechter Weltevreden naar de stip wees. Een zware straf voor het aanpakken van Luc Straathof binnen de zestien. Bas Blankendaal had daar geen boodschap aan (0-2). Waarna Rik Wijnker op slag van rust op de doellijn de aansluitingstreffer wist te voorkomen.

De tweede helft was amper begonnen toen ook EDO een strafschop kreeg nadat Yaluca Arntz ietwat ongelukkig de bal tegen de arm had gekregen. Maar evenals tegen Waterwijk leverde dat geen treffer op. Deze keer mocht Tom Reinhard vanaf zestien meter aanleggen maar Nick Blaauw redde fraai waarna Walid Banhaddi in de rebound over schoot. Nadat Boekel op aangeven van Siem van der Sluijs zijn kopbal tegen de lat zag belanden lag diezelfde lat in de weg op een geweldige poeier van Bas Blankendaal. Daar tussendoor liet Nick Blaauw opnieuw zien dat hij in bloedvorm is. Met een fenomenale redding tikte hij de inzet van Calvin Kromodjojo uit de kruising.
De wedstrijd zal definitief op slot toen Bas Blankendaal er op rechts vandoor ging en op maat aflegde op Lars Boekel. Die kon ongehinderd de 0-3 langs Uitendaal knikken.

Dat Jong Holland vervolgens naliet om het doelsaldo een nog beter aanzien te geven kon de pret voor de Jong Holland aanhang niet bederven.