Kon Willem-Alexanderlaan 5
1815LV
ALKMAAR
tel. 072-5111449

Voor aanvang van de wedstrijd Jong Holland - HBOK kreeg Dianto Kuiper een ingelijst shirt voor 200 wedstrijden in het 1e elftal van de thuisploeg. Rik Wijnker heeft thuis zo’n zelfde shirt hangen, bij dat van Bas Blankendaal staat zelfs het getal 250 achterop. Haanraads en Wierenga zitten dicht tegen een jubileumshirt aan. Daar zullen de spelers van HBOK niet aan toe komen, er zelfs ook niet bij in de buurt komen. De club roert zich elk jaar nadrukkelijk op de transfermarkt en ook het huidige HBOK is het resultaat van komen en gaan van spelers. Illustratief is dat de absolute uitblinker van de bezoekers, Allon Koene, goed voor twee treffers, de club na een jaar alweer gaat verlaten. Hij heeft inmiddels een contract getekend bij 3e divisionist FC Lisse.

Van die wereld van verschil was afgelopen zaterdag in het veld niks terug te zien. In een duel van hoog niveau was Jong Holland de evenknie van de titelkandidaat. Pas in de 88e minuut zorgde Koene met een schitterende vrije trap voor uitzinnige vreugde bij de bezoekers die dat doelpunt vierden als een kampioenschap.
Het begon overigens belabberd voor Jong Holland waar het plan de campagne al na een minuut de prullenbak in kon. Uit de corner van Max Sajet kon Koene ongehinderd inkoppen. Dat leek de opmaat voor een zware middag maar de ploeg van Carl Ern herstelde zich knap en op een doelrijke kans van opnieuw Koene na kwam het niet in de problemen. Jesper Mannes slalomde door de HBOK verdediging heen inclusief doelman Potveer maar kon vervolgens niet lekker uithalen. Sam van de Kamer liet Sverre Ubbels zijn hielen zien die zijn overtreding met geel bestraft zag. Kuiper pegelde op de vuisten van Potveer maar dat was wel de inleiding tot de verdiende gelijkmaker. Uit de corner van Kuiper kopte de meegekomen Sietse Bol terug op Rik Wijnker en op diens kopbal was Potveer kansloos (1-1). De HBOK doelman hield even later wel Sam van de Kamer van een treffer af die na een slalom oog-in-oog met hem kwam.

De tweede helft begon opmerkelijk genoeg met een herhaling van zetten. Opnieuw binnen een minuut waren het de bezoekers die scoorden. Austin Romello kon voorgeven, Max Sajet had de bal voor het intikken. Maar evenals voor de rust stapte de thuisploeg snel over die teleurstelling heen en amper een minuut later was van de Kamer dichtbij een treffer maar trof het zijnet. De gelijkmaker kwam er in de 60e minuut wel en die mocht de jubilerende Kuiper, zaterdag ook de absolute uitblinker bij Jong Holland, op zijn naam schrijven. Zijn indraaiende corner vloog rechtstreeks het doel in al leek Wijnker nog even contact te hebben gehad met de bal. Bijna leek de corner van Haanraads even later vanaf de andere kant hetzelfde effect te hebben maar die bal vloog voorlangs zonder dat iemand in een oranje shirt daar een voetje tegenaan kon zetten. De wedstrijd leek op een puntendeling uit te draaien waar Jong Holland nog het minst mee leek te kunnen leven. De loepzuivere vrije trap van Koene, in de 88e minuut, zorgde dat het toch anders afliep. In een alles-of-niets slotoffensief waarin zelfs Nick Blaauw bij een corner voor Jong Holland mee naar voren ging en er nog dichtbij zat ook maakte Max Sajet er in de omschakeling ook nog 2-4 van.

Opnieuw puntverlies voor Jong Holland dat in de reeks ontmoetingen tegen de top vier uitstekend voor de dag kwam maar dat alleen tegen Aalsmeer beloond zag met een overwinning (2-0).