Door deze website te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website.

JH O16-1 doet goede zaken tegen LSVV en is klaar voor de topper tegen VV Egmond

Jong Holland JO16-1

3 - 0

LSVV JO16-1

Competitie

Hoofdklasse A

Datum

9 oktober 2021 12:00

Scheidsrechter

A. van Wijk

Accommodatie

Sportpark Overdie
Vondelstraat 37
1813AA
ALKMAAR
tel. 072-5401189

In de persconferentie voorafgaand aan de wedstrijd gaf coach Mo al aan dat het een moeilijke wedstrijd zou worden, ondanks het verschil op de ranglijst. Zijn voorspelling was dat de tegenstander door een 1-5-4-1 systeem een muur rondom de zestienmeter op zou gaan bouwen. En door de geforceerde pressing die JH speelt krijgen ook amateurclubs altijd wel twee of drie mogelijkheden. Dus de spelers waren gewaarschuwd.

 

De wedstrijd vond plaats op het fantastisch mooie grasveld bij Alkmaarse Boys. Het publiek en invalvlagger Tom gingen er eens goed voor staan, coach Mo en teammanager Marco pepten de spelers nog een keer op en de wedstijd kon beginnen.

Het moet gezegd, eigenlijk sta je elke wedstrijd al 1-0  voor door de schitterende nieuwe tenues van Jong Holland, en ook nu weer in het eerst waterige zonnetje zag de tegenstander het oranje aan alle kanten langsflitsen.

 

De voorspelling van coach Mo bleek uit te komen. Het stug en fysiek verdedigende LSVV gaf geen krimp en Jong Holland kon niets anders doen dan geduldig de aanval zoeken. Menige aanval liep vast in de drukte in het centrum van de verdediging en Jong Holland verzuimde de flanken te gebruiken. Het middenveld bleef echter druk uitoefenen op de tegenstander en het loopvermogen van Adnan, Emiel en Stef zorgde ervoor dat de verdediging van Jong Holland het rustig had. Op de flanken bleven de backs Tim en Max constant de aanval zoeken. Pip ontwikkeld zich meer en meer toe een centrale verdediger en slot op de deur. En Chiel heeft besloten om in elke wedstijd toch minimaal 5 keer de achterlijn bij de tegenstander te halen. Zolang alle posities maar bezet zijn vind Mo dat prima en met name Stef zorgde voor de balans.

Voorin had Ivan de opdracht gekregen om de eerste helft zijn tegenstanders kapot te spelen, en inderdaad, met de rust konden die amper nog de kleedkamer halen. En Roemer en Serino waren constant in beweging, waardoor de middenvelders in stelling konden worden gebracht. De rust werd uiteindelijk bereikt met een  verdiende 1-0 voorsprong door een afstandsschot van Emiel. Een belangrijk wapen die Jong Holland zeker vaker moet gebruiken.

 

Na de rust, met Justin en Matsch erin, werd de druk op LSVV steeds groter. Nu combineerde Jong Holland wel steeds vaker langs de flanken. En LSVV kwam er sporadisch uit. Een punt van aandacht is het afmaken van de kansen. Serino en Adnan kregen serieuze kansen die eigenlijk niet gemist mogen worden, maar dat lukte toch. En ja, hoe langer het tweede doelpunt uitblijft…… Deze open deur kennen we allemaal.

Maar dít oranje lief het niet zover komen en logenstrafte de voorspelling van de coach. Een mooie voorzet van de linkerflank van Chiel werd door Jan en alleman gemist, behalve door de attente Justin. Rustig aannemen, de bal goed leggen, wachten tot de keeper ligt en dan in de lange hoek binnenschuiven.

Deze treffer werkte bevrijdend. De aanvallen bleven komen en LSVV kreeg een aantal gele kaarten, want ze konden het niet meer bijbenen. Emiel had nog genoeg power in zijn rechter, en vanaf dit keer 23 meter jaagde hij de bal over de keeper. 3-0. Vlak voor tijd wilde man of the match Emiel ook nog aanleggen voor de 4-0, echter dit werd ruw onderbroken door de spits van LSVV, waardoor die met rood het veld kon verlaten.

Coach Mo kon niet anders dan tevreden zijn met het zijn team.

 

Trouwens, als er een prijs zou bestaan voor meeste ijdele speler van de wedstrijd, dan zou deze naar Pip gaan. Pip doet namelijk eerst zijn haar goed vóórdat hij een bal passt.

 

Op naar de volgende wedstrijd, aanstaande woensdag 18.30 uit tegen koploper VV Egmond. Een ware topper. Bij winst komen ze samen op kop. Dit zal een spektakel worden, ik zou zeggen: komt dit zien!

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!