Door deze website te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website.

JH O16-1 verslaat Vitesse 22 en draait goed mee in de Hoofdklasse-A

Vitesse 22 JO16-1

1 - 4

Jong Holland JO16-1

Competitie

Hoofdklasse A

Datum

2 oktober 2021 12:00

Scheidsrechter

Anoniem

Accommodatie

Sportpark De Puikman
Puikman 2
1901NN
CASTRICUM
tel. 0251-652061

Op de eerste wat herfstige zaterdag van het seizoen speelde JH O16-1 vandaag op het mooie complex van Vitesse 22, tegen de duinen aan, in Castricum.
Voor Vitesse 22 was het feest, omdat ze 100 jaar bestaan. De supporters van Jong Holland begrepen dat niet helemaal, want dan had het toch Vitesse 21 moeten zijn, daar hoef je geen wiskunde voor gestudeerd te hebben toch!? Maar eenmaal thuis even de site van Vitesse 22 bekeken en het blijft dat ze vanaf nu het 100e bestaansjaar gaan vieren.
Nou ja, JH had geen enkele zin om aan dit feest mee te doen, want binnen een paar minuten lag de eerste bal er al in. Sarino krijgt de bal op het middenveld aangespeeld, ziet Ivan diepgaan. De steekpass die erop volgde was erg mooi, Ivan omspeelt de keeper en maakt beheerst af.
Vanaf dat moment was de toon gezet en met prachtig voetbal werd Vitesse 22 dol gespeeld. De tactiek van coach Mo werkte uitstekend. 4 man achterin op 1 lijn. Op rechts speeltje Max een betrouwbare wedstrijd. Centraal strooide Pip met dieptepasses, maar helaas had de grensrechter wat last van stuiptrekkingen in zijn rechterarm, want die ging steeds de lucht in. Giel had bedacht dat hij het leuk vond om regelmatig diep te gaan, waarbij hij zelfs mooie voorzetten gaf op de linksbuitenpositie. En op links had Tim alles keurig onder controle en speelde hij een puike partij.
Op het middenveld speelden Emiel en Stef als controleurs, en had Adnan alle ruimte om de spitsen te bedienen. Met heerlijke driehoekjes speelde de middenvelders elkaar constant vrij.
En voorin speelde Justin als diepe spits, op snelheid steeds de ruimte zoekend, op de flanken bediend door Ivan en Sarino.
Naast de tien keer dat JH buitenspel stond, kreeg het team ook veel kansen. Echter ze gingen er nog niet in.
Toen het een beetje inzakte werd Sarino even door coach Mo naar de lijn geroepen. De toeschouwers vroegen zich natuurlijk af wat er gezegd werd. Maar dat werd snel duidelijk. Opeens jaagde Sarino door op hun laatste man, kon de bal simpel afpakken en met een mooie lob verschalkte hij de doelman. 0-2. Met een brede glimlach bedankte Sarino de coach voor de tip.
Het volgende hoogtepunt kwam als snel van de voet van Emiel. Een indrukwekkende pegel van minimaal 25 meter was teveel voor de keeper. 0-3.
En na een volgende prachtige aanval werd de 0-1 herhaald, alleen geeft Ivan nu de steekpass op Sarino.
Zo leken we met 0-4 de rust in te gaan. Ware het niet dat een zeldzame fout van Giel leidde tot een penalty en een gele kaart. Op zich wel sportief van Giel, want zo kreeg keeper Hidde ook nog iets te doen. En het stoppen van penalty’s kun je over het algemeen wel overlaten aan Hidde. Ook nu weer. Hidde blijft goed kijken en met een prachtige duik ranselt hij de bal weg.
Dan blijkt dat het ook tijd wordt voor de VAR in de hoofdklasse. De scheidsrechter besluit dat de penalty moet worden overgenomen, blijkbaar was een speler van JH te vroeg ingelopen. Terugkijkend op de beelden was dit duidelijk niet het geval. De enige fout van een verder heel goed fluitende scheidsrechter. Helaas was deze penalty Hidde teveel, waardoor de ruststand van van 1-4 op het virtuele scorebord stond.
De tweede helft was veel minder spectaculair. JH vond het eigenlijk wel prima. De invallers Roemer en Mats speelden een prima wedstrijd en zorgden voor veel strijd en gevaar op de linkerkant. Een snel doelpunt van Justin werd terecht afgekeurd wegens buitenspel. Vitesse 22 begon er weer een beetje in te geloven en begon meer en meer aan te dringen. Één kans leverde dit op. Maar met een fabelachtige duik kon Hidde de bal nog net over de lat tikken. Ook Vitesse 22 scoorde nog een buitenspeldoelpunt. En zo eindigde de tweede helft zoals hij begonnen was. JH wint met 1-4.
Een keurig resultaat en dit geeft vertrouwen voor de komende wedstrijden. Het team draait keurig mee in de top 3 van de Hoofdklasse A en dat kan nog alle kanten op. Maar met de beleving, tactiek en kwaliteiten in dit team hebben de toeschouwers nu al weer zin om volgende week zaterdag langs de lijn te staan.

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!