1815LV
ALKMAAR
tel. 072-5111449

Wat een rijkdom

Het record als jongste matchwinnaar in de clubgeschiedenis schreef hij er niet mee uit de boeken. Dat is nog steeds Beau Böhning die op 16 april 2022 op 16 jarige leeftijd tegen Waterwijk in de extra tijd mocht debuteren in de hoofdmacht en met zijn eerste balcontact voor de winnende treffer zorgde (3-2). Maar het doelpunt van de in de slotminuten ingebrachte 18-jarige Storm van Lier zal ook nog lang in herinnering blijven. Nadat Jong Holland in de 89e(!) minuut dankzij Jort Feijen aan een nederlaag leek te zijn ontsnapt zorgde hij er in de 94e minuut met een snoeiharde kopbal op aangeven van Jesper Mannes voor dat de ploeg van Carl Ern haar koppositie handhaafde. Niet in het belachelijk lange kwartier extra speeltijd dat Ferit Akkaye volgens gefrustreerde Always Forward aanhangers had laten spelen. Dat waren er om precies te zijn acht minuten en tien seconden en gelet op het hoge aantal wisselmomenten na de rust en het bijhouden van de boekhouding na nogal wat gele kaarten was daar niks mis mee. Daarmee kreeg de wedstrijd een niet meer verwachte ontknoping en waren de druiven zuur voor de bezoekers die zich met uitzondering van de laatste twintig minuten gelijkwaardig hadden getoond aan de koploper. En in de eerste helft zelfs de bovenliggende partij waren geweest.

Die eerste helft kende weinig hoogtepunten. Het meeste balbezit was voor het technisch vaardige Always Forward maar dat gebrei leverde weinig wol op. En de openingstreffer viel na een half uur uit het niets zowaar aan de andere kant toen Boyd Stevens bij een van de weinig goed opgezette aanvallen van de thuisploeg de bal met zijn arm toucheerde en Akkaya naar de stip wees. Lars Boekel mist vanaf elf meter vrijwel nooit en deed dat nu ook niet (1-0). De verdiende gelijkmaker viel al vijf minuten later toen Dennis van Tricht even aan de aandacht van de weer solide spelende Alkmaarse defensie was ontsnapt (1-1). En er was voor Nick Blaauw zowaar nog een keer werk aan de winkel toen Stefan Schipper van dichtbij kon inkoppen maar Blaauw met een geweldige redding een achterstand wist te voorkomen.

In de rust besloot Ern de prima spelende Yaluca Arntz toch naar de kant te halen voor Jay Haanraads die samen met de eveneens van vakantie teruggekeerde Bas Blankendaal op de bank was begonnen. “Een moeilijk besluit” zo legde Ern uit, “want Yaluca speelde een prima pot. Maar ik meende dat we tegen deze tegenstander Jay als linkspoot nodig hadden hoe vervelend dat ook voor Yaluca was.” Die wissel kon niet voorkomen dat de bezoekers in de 64e minuut op voorsprong kwamen toen bij een vrije trap de buitenspelval niet goed dichtklapte en de meegekomen Nick de Wit de ruimte indook en Blaauw kansloos liet. Die treffer werkte bij de koploper niet verlammend, integendeel. Vanaf dat moment toonde Jong Holland zich meer en meer de bovenliggende partij en trok Carl Ern alle registers open met louter aanvallende wissels. Het duurde tot de 89e minuut toen al dat harde werken de gelijkmaker opleverde. De vrije trap vanaf de zijkant van Haanraads belandde na allerlei benen bij Jort Feijen die uit kon halen (2-2). Daarmee was de kous nog niet af en ging Jong Holland op jacht naar meer. Met in de extra tijd de ontknoping door de wonderschone en o zo belangrijke treffer van Storm van Lier.