Kon Willem-Alexanderlaan 5
1815LV
ALKMAAR
tel. 072-5111449

Er zijn altijd aandachtpuntjes voor een trainer en Carl Ern had er na het gewonnen duel tegen OSV twee. Hoe het kon gebeuren dat Lulaj Eduard in de 27e minuut tussen twee verdedigers van Jong Holland in de 2-2 kon maken. En als tweede dat zijn ploeg met name in de tweede helft verzuimde om een grotere uitslag dan de 5-2 op het scorebord te laten zetten. Maar Ern, die eerder deze week zijn contract voor onbepaalde tijd verlengd zag zien, besefte ook dat het tekenend is voor de vorm en kwaliteit van zijn selectie dat er nu lichtelijk werd gemopperd omdat het ‘maar’ bij 5-2 was gebleven.

Dat alles na een wedstrijd die voor de thuisploeg ongelukkig was begonnen. Nog binnen de minuut verstapte Jay Haanraads zich waarna Jesse Willems de bal voor het intikken kreeg (0-1). Met Lex Rooker voor de geblesseerde Haanraads trok Jong Holland dat al snel recht. Met dank aan Sam van de Kamer bracht Jesper Mannes in de 4e minuut de zaak weer in evenwicht. En het was direct erop en erover wat de ploeg van Carl Ern liet zien. Van de Kamer mikte op aangeven van Eelke de Graaf net naast en even later stuitte Jort Feijen op doelman Davey Clements. Maar in de 22e minuut was Clements kansloos toen Feijen na een fraaie actie Mannes op maat bediende (2-1). Een oppermachtig Jong Holland leek nog in de eerste helft de wedstrijd te gaan beslissen toen Lulaj matig verdedigen afstrafte (2-2). Dat werd niet de ruststand want in de 42e minuut vergreep Melle Bruijns zich aan Eelke de Graaf en ging de bal op de stip. Lars Boekel mocht de trekker overhalen en deed dat overtuigend (3-2).

Na de rust nam Jong Holland al snel afstand van de bezoekers. Jesper Mannes kreeg in de 47e minuut de bal zomaar in de voeten gespeeld en aarzelde geen moment. Er waren protesten van OSV omdat de bal volgens hen niet de doellijn zou zijn gepasseerd maar de uitstekend leidende Jordy Schaft die daar van dichtbij goed het oog op had wees gedecideerd naar de middenstip (4-2).

In de jacht op meer ging Nick Blaauw geblesseerd naar de kant toen hij een moment van onachtzaamheid achterin moest corrigeren en vol in botsing kwam met een OSV been. Voor de 18-jarige Mink Bol betekende het zijn eerste competitie optreden in het doel van de hoofdmacht van Jong Holland. Echt op te treden hoefde hij amper want het duel speelde zich vrijwel voortdurend af aan de overkant. De ruimtes tegen een moegestreden OSV waren enorm maar Jong Holland ging daar te gehaast mee om op jacht naar meer doelpunten. In de 71e minuut deed het dat wel goed en werd een fraai opgezette aanval met nu Mannes als aangever afgerond door Jort Feijen (5-2). Ern kon zich de luxe permitteren om Kuiper, Mannes en de Graaf naar de kant te halen voor van der Sluijs, Oerip en Böhning. Dat veranderde aan het spelbeeld niets en van de Kamer, Feijen en Oerip waren dichtbij een treffer.

Een klinkende zege dus voor Jong Holland dat daar nog niet eens echt tevreden over was.

Naast de hattrick van Jesper Mannes het vermelden waard: het optreden van Joël Boonstra. Hij speelde een dijk van een wedstrijd. Een lust voor het oog.