1815LV
ALKMAAR
tel. 072-5111449

Doelpunten om van te smullen

Om bovenin mee te blijven draaien kon Jong Holland zich tegen het gepromoveerde Wartburgia en volgende week tegen OSV -beide keren in eigen huis- geen puntverlies veroorloven. Tegen de Amsterdammers kon de missie als geslaagd worden beschouwd ondanks het ontbreken van Eelke de Graaf en Bas Blankendaal: het werd 4-1 voor de ploeg van Carl Ern na een 1-1 ruststand. Die cijfers doen vermoeden dat het voor Jong Holland een makkelijke middag was geweest maar pas een kwartier na rust kwam het op voorsprong (2-1) en was bij Wartburgia het beste er wel van af. Grote man bij de thuisploeg was Lars Boekel die in de eerste helft vanaf de stip voor de gelijkmaker zorgde en daar na de thee nog twee treffers aan toevoegde. Koploper HBOK maakte in Amsterdam geen fout tegen Arsenal (1-2) maar Monnickendam deelde in eigen huis de punten met Zwaluwen’30 (1-1) waardoor Jong Holland stuivertje wisselde met de Monnickendammers en nu de tweede plaats inneemt.

Het was niet bepaald ideaal voetbalweer in de Alkmaarder Hout en met name in de eerste helft viel er langs de kant weinig te genieten. Het venijn zat dit keer niet in de staart maar vanaf het eerste fluitsignaal van Jos Straver. Al in de eerste minuut ging de bal op de stip toen in de ogen van Straver het duel van Nick Blaauw met Joep de Kort niet door de beugel kon. De Jong Holland doelman voorkwam zelf dat Joram Melis de strafschop verzilverde. Vijf minuten later was het wel raak toen Jordy Kluft uit een hoekschop bij de tweede paal matig werd gedekt en kon inkoppen (0-1). De thuisploeg had de wedstrijd daarna wel onder controle. En beklaagde zich er terecht over dat de bal niet op de stip ging toen Sam van de Kamer in het luchtduel met Bob van Dijk wel heel fors werd aangepakt door de Wartburgia doelman. Daar wees de leidsman in de twintigste minuut wel naar toen Jesper Mannes pootje werd gelicht door Anouar Lakbila. Boekel mocht bij afwezigheid van Bas Blankendaal vanaf zestien meter aanleggen en deed dat feilloos (1-1).

Na de rust ontsnapte Jong Holland aan een snelle tegentreffer dankzij Yaluca Arntz die de inzet van Melis van de doellijn haalde. Het was Lars Boekel die zich vervolgens onderscheidde met twee treffers. Met de eerste daarvan verraste hij de ver voor zijn doel staande Van Dijk vanaf zo’n veertig meter (2-1). En met nog een kwartier te gaan schoof hij zijn vrije trap met uiterste precisie langs de Amsterdamse muur (3-1). Daar tussendoor pegelde van de Kamer van afstand op het doel van Van Dijk en die had daar de nodige moeite mee. Jort Feijen mikte in de rebound net naast. Met inmiddels Lex Rooker voor Daniel Oerip en Siem van der Sluijs voor Joël Boonstra was er voor Jong Holland geen vuiltje meer aan de lucht. Ook bij Jay Haanraads ging het trainingspak uit en haalde Ern Yaluca Arntz naar de kant.
Het slotakkoord was voor Dianto Kuiper die blijkbaar goed had gekeken hoe Lars Boekel dat had gedaan. Kuiper stond zelfs nog op eigen helft toen hij Van Dijk op identieke wijze het nakijken gaf (1-4).