1815LV
ALKMAAR
tel. 072-5111449

Genoeg aan één goeie helft
Door een sterke tweede helft boekte Jong Holland na twee verliespotjes en een puntendeling weer eens een overwinning. Een ruime want na een 0-1 ruststand ging het bij de thuisploeg stukken beter en kwam Monnickendam er niet meer aan te pas dankzij zeven treffers, de ene nog mooier dan de andere. Eentje die je niet elke week ziet was de treffer van Lars Boekel waarmee hij de eindstand op 7-2 bepaalde. Van eigen helft liet hij de ver voor zijn doel staande Luc Boontje kansloos.

Het begon allemaal stroef bij de thuisploeg die afgezien van een schot van Boekel in aanvallend opzicht er maar weinig van bakte. En omdat Monnickendam geen kans zag om de verdediging van Jong Holland in de problemen te brengen gaf de wedstrijd de aanblik alsof er voor beide ploegen niets meer op het spel stond. Toch viel er voor de rust nog een treffer en die was voor de bezoekers. Mark van Geemen schoof zijn vrije trap langs het oranje muurtje maar ook langs Nick Blaauw (0-1).

Na de thee werd het allemaal heel anders. Jay Haanraads bracht zijn ploeg al binnen een paar minuten langszij nadat Sietse Bol uit zijn corner de vuisten van Boontje trof waarna de Jong Holland aanvoerder in de rebound hard en zuiver uithaalde (1-1). Dat leek de opmaat voor nog meer moois maar een minuut later keek het opnieuw tegen een achterstand aan. Blaauw -bezig aan een van zijn beste seizoenen- stond te grabbelen bij een Monnickendamse aanval en daar maakte Tom Pruim dankbaar gebruik van (1-2). In plaats van aangeslagen leek Jong Holland dat nodig te hebben om het gaspedaal echt in te drukken. Bol kopte snoeihard de gelijkmaker in uit de corner van Haanraads en even later zette Eelke de Graaf op identieke wijze, opnieuw uit een corner van Haanraads, zijn ploeg voor het eerst op voorsprong (3-2). Er was daarna voor de bezoekers geen houden meer aan. Jesper Mannes, die afgelopen week in de Alkmaarsche Courant nog had opgemerkt dat hij zijn scorend vermogen onvoldoende vond, slalomde fraai door de groen-witte verdediging om vervolgens Boontje kansloos te laten (4-2). De Graaf, fraai aangespeeld door Bol, draaide handig om Nick Rensen heen waarna hij van afstand Boontje met een fraaie lob verraste (5-2). Nadat Boontje met een fraaie redding Mannes van zijn tweede treffer wist af te houden had hij even later geen antwoord op de pegel van Mannes na goed voorbereidend werk van Sam van de Kamer (6-2). Nadat Carl Ern een blik talenten de wei in had gestuurd en Bol een terechte publiekswissel had gekregen zorgde Lars Boekel zoals gezegd voor het slotakkoord. Van eigen helft joeg hij de bal feilloos over Boontje.

Het vermelden waard: Yaluca Arntz. Hij speelde centraal achterin naast Sietse Bol een dijk van een wedstrijd.