Mannen KNVB beker Amateurs poulefase Groep 1 12

1815LV
ALKMAAR
tel. 072-5111449

Prima generale repetitie

Het leek op voorhand een wedstrijd om eens goed voor te gaan zitten. Twee ploegen die in het afgelopen seizoen op een haar na promotie naar de 1e klasse misten. Dat pakte zaterdag in de Alkmaarder Hout heel anders uit. Op het eerste kwartier van de tweede helft na had JVC tegen de thuisploeg niets in te brengen. Met name in de eerste helft werd de ploeg uit Julianadorp overvleugeld door een veel gretiger Jong Holland dat ook nog eens uitstekend voetbal liet zien. Het krachtverschil op het veld was stukken groter dan de uitslag (4-2) doet vermoeden.

Met voor het eerst een basisplaats voor Dennis Koraag -hij verving de geblesseerde Bram Dakker- liet Jong Holland zien de wedstrijd niet als een formaliteit te beschouwen ondanks dat het al verzekerd was van een vervolg in de districtsbeker. Nick Blaauw moest wel even aan het werk toen Ties Leeuwestein gevaarlijk door kwam maar daar bleef het in aanvallend opzicht voor JVC bij. Dat lag aan de andere kant voor Jon Zonneveld heel anders maar het duurde tot de 19e minuut tot de thuisploeg het veldoverwicht ook in cijfers gestalte gaf. Lex Rooker stuurde Lars Boekel op maat weg en diens afleggen op de mee gesprinte Jort Feijen was dat ook. Die haalde onhoudbaar voor Zonneveld uit (1-0). Nog voor de rust was de wedstrijd gespeeld. Eerst was het in de 30e minuut opnieuw Feijen die op aangeven van Sam van de Kamer scoorde uit een niet echt  makkelijke hoek (2-0). En een minuut later waren de rollen omgedraaid. Het begon opnieuw bij Rooker die Feijen vond en nu mocht Sam van de Kamer het afmaken (3-0).

Trainer/coach Jitze Bosma had in rust zijn mannen vriendelijk doch dringend verzocht een paar tandjes bij te zetten en die leken daar gehoor aan te geven. Amper aan de tweede helft begonnen lag de bal voor JVC al op de stip toen Leeuwestein over de knie ging bij Yaluca Arntz. Jordy Bos schoot de strafschop onberispelijk in (3-1). De thuisploeg was daarna wel weer bij de les en het gaf Carl Ern de gelegenheid veelvuldig te wisselen. Met Eelke de Gaaf voor Jort Feijen en de debuterende Michael van Os voor Jesper Mannes bleef Jong Holland op weg naar meer. De grootste kans was voor Eelke de Graaf maar die zag zijn kopbal met een geweldige reflex gekeerd door Zonneveld. Nadat ook bij Joël Boonstra, Dianto Kuiper en Siem van der Sluijs het trainingspak uit was gegaan duurde het tot de 80e minuut tot Jong Holland zichzelf wist te belonen. De lange bal van Nick Blaauw werd doorgekopt door de Graaf en van de Kamer had daar al rekening mee gehouden. Michael van Os ook en dat had van de Kamer gezien. Zijn afleggen op van Os was op maat en die kon van dichtbij zijn eerste officiële doelpunt in de hoofdmacht van Jong Holland laten noteren. Dat Rik Schop er in de 88e minuut nog 4-2 van maakte was voor de statistieken.

Prima generale repetitie dus van Jong Holland maar in de première komende zaterdag tegen HBOK mag het aanzienlijk meer weerstand verwachten.